Ciasto marchewkowe ma wielu swoim zwolenników i nic w tym dziwnego. Pyszne połączenie orzechów i cynamonu, smakuje doskonale, szczególnie kiedy za oknem panują niskie temperatury. Jeśli nosicie się z zamiarem upieczenia domowego ciasta marchewkowego mamy dla was najlepszy przepis, którego autorką jest oczywiście nasza niezawodna ekspertka kulinarna Justyna Zwieja. Z naszym przepisem w prosty sposób krok po kroku bez problemu przygotujecie ten pyszny wypiek samodzielnie w domu.
Najlepszy przepis na pyszne ciasto marchewkowe. Justyna Zawieja zdradza sekrety
Opublikowano:
Autor: Justyna Zawieja
galerię
5
zdjęć
Najlepszy przepis na pyszne ciasto marchewkowe. Justyna Zawieja zdradza sekrety
Prosty przepis na ciasto marchewkowe. Składniki.
SKŁADNIKI
2 jajka
200 g drobnego cukru lub cukru pudru
150 ml oleju roślinnego
200 g drobno startej marchewki
50 g posiekanych orzechów włoskich lub pekan + do dekoracji
200 g mąki
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
po 1 łyżeczce sody i cynamonu
szczypta soli
Jak zrobić ciasto marchewkowe. Przepis Justyny
Jajka ocieplić w temperaturze pokojowej. Ubić je do podwojenia objętości. Dodać cukier i dalej ubijać aż masa będzie gładka i puszysta. Wciąż ubijając na wysokich obrotach, dolewać ciągłym, cieniutkim strumieniem olej.
Ciasto marchewkowe. Pieczenie.
Dodać marchewkę, orzechy i delikatnie wymieszać. Piekarnik nagrzać do 150 stopni C.
Najlepszy przepis na pyszne ciasto marchewkowe. Propozycja podania.
Ciasto podawać z pomarańczą.
Zobacz również:
Polecane artykuły:
ZALOGUJ SIĘ - Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM.
Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE
Komentarze (0)
Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.