reklama
reklama

Przepis na pyszne naleśniki pomidorowe

Opublikowano:
Autor:

reklama
Udostępnij na:
Facebook

Przeczytaj również:

ONA RADZI Naleśniki w zależności od nadzienia możemy serwować zarówno jako słodki deser lub wytrawne danie obiadowe. Przygotowywane na dziesiątki sposobów zawsze smakują wybornie.
reklama

Kto z nas nie lubi naleśników? Ponoć to jedyna potrawa znana w każdym zakątku ziemi. Te cieniutkie placuszki można serwować na bardzo wiele sposobów. Najczęściej naleśniki podajemy ze słodkimi dodatkami jak np. cukier puder, bita śmietana, biały ser i owoce. W takiej formie naleśniki najchętniej jedzą nasze dzieci, zresztą dla z wielu z nas smak świeżo usmażonego naleśnika przez mamę lub babcię to wspomnienie dzieciństwa.

Przepis na naleśniki pomidorowe

Ogromną zaletą naleśników jest fakt, że smakują one doskonale nie tylko we wersji na słodko, ale też i wytrawnej. Właśnie w wersji wytrawnej przepis przygotowała nasza ekspertka kulinarna Justyna Zawieja. Naleśniki pomidorowe to doskonały pomysł na szybki obiad lub kolację. Dodatek przecieru pomidorowego w cieście powoduje, że naleśniki nabierają ciekawego koloru, a warzywny farsz sprawia, że stanowią one pełnowartościowy posiłek. 

SKŁADNIKI

Ciasto:

  • 1 szklanka mleka
  • 1 szklanka wody
  • 2 jajka
  • 4 łyżki oleju
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • sól do smaku
  • mąka – do zagęszczenia
 

Farsz:

  • warzywa na patelnię
  •  ½ kostki masła
  • 1 łyżka mąki
 

Sposób przyrządzania:

Z wymienionych produktów przygotować ciasto. Usmażyć cienkie naleśniki. Warzywa ugotować w osolonej wodzie, masło rozpuścić, dodać mąkę, zrumienić, wrzucić rozdrobnione warzywa, przesmażyć. Nakładać na naleśniki, złożyć na połowę.

reklama
reklama
Udostępnij na:
Facebook
wróć na stronę główną

ZALOGUJ SIĘ - Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM.

e-mail
hasło

Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE

reklama
Komentarze (0)
Wczytywanie komentarzy
reklama
reklama