Czas przygotowania: 30-35 minut
Kaloryczność: 400 - 500 kcal*
Każdy człowiek lubi od czasu do czasu zjeść pizzę. Niestety, to pyszne danie cechuje się bardzo dużą ilością kalorii, przez co wielu ludzi ogranicza się do jego sporadycznego spożycia.
Co, jeśli powiem Wam, że w zaledwie kilka minut w domowym zaciszu możecie przygotować niskokaloryczną pizzę na spodzie z… serka wiejskiego?
Choć brzmi to dziwnie, zapewniam Was, że przepis jest banalnie prosty, wykonanie jeszcze łatwiejsze, a smak można pomylić z pizzą na spodzie z tradycyjnego ciasta. Poziom trudności jej wykonania i ilość potrzebnych składników sprawia też, że przepis ten można zaliczyć do tych z „kuchni studenta”. To co? Zabieramy się do pracy.
*Całość jest bardzo sycąca, a kaloryczność pizzy wraz z dodatkami to tylko 400 - 500 kcal w zależności od wybranych przez Was dodatków.